Okulumuza Katkısı Bulunanlar

07.12.2012 2875

MELEK ÜNER

Melek hanım 1891 (Rumi 1308) yılında Hayrabolu'lu İbrahim Efendi ile Karabürçek köyünden Sabire kızı olarak dünyaya gelmiştir.Yaşamını Hayrabolu'da sürdüren Melek Hanım,ilçemiz eşrafından Tüfekçi Sabri efendi ile evlenmiştir.Soyadı yasası ile birlikte çift Üner soyadını almıştır.Çiftin tek çocuğu olan Remziye hanım 1912 yılında Hayrabolu'da dünyaya gelmiştir.Eşi Sabri Üner 01.01.1948 yılının ocak ayında vefat etmiştir.Vefatından sonra kalan mandıra ve arazilerin işletmesini ağabeyi Hamdi efendi ile sürdürmüştür.Melek Üner hanım efendi de eğitimin gerekliliğine inanan biriydi sağlığında kendi adına bir okul yaptırmıştır.Kendisi 17.02.1977 yılında vefat etmiştir.

SABRİ ÜNER

Sabri Üner Arnavutluk Kalkandelen'den göçmen gelen bir ailenin (Rumi 1306) 1890 doğumlu tek erkek çocuğudur.Babası Tüfekçi Hamza usta,annesi   Gülnaz hanımdır.Uzun yıllar tüfekçilik sanatıyla uğraştıktan sonra ilçemizde mandıra ve süt ürünleri işletmeciliği yapmış olan Sabri Üner ilçe eşrafı tarafından sevilen,sayılan ve sözü dinlenen biri olarak tanınmaktaydı.İki dönem belediye meclis üyeliği yapan Sabri Üner,Melek hanımla evlenmiş ve bir kız çocukları olmuştur.İlçemize oldukça faydalı hizmetlerde bulunmuş olan Sabri Üner 01.01.1948 yılında vefat etmiştir.

REMZİYE KORKMAZ

Hayrabolu eşrafından Melek-Sabri Üner çiftinin tek çocuğu olarak 1912 yılında Hayrabolu'da doğan Remziye Korkmaz 16 Aralık 1999'da vefat etmiştir.

İhsan Korkmaz ile 1934 yılında yaptığı evlilikten bir kızı,iki oğlu olmuştur.Kızını çok küçük yaşta kaybetmiş ardından da 1957'de de eşinin ölümü ile yıkılmış olan Remziye Korkmaz kendini iki oğluna adamıştır.

1940 doğumlu küçük oğlu Hüseyin Korkmaz 1975 yılında elim bir trafik kazasında hayatını yitirmiştir.Ardı ardına gelen acılar bitmeden bu kez de 1934 doğumlu büyük oğlu Ergün Korkmaz 1978

hayata gözlerini yummuştur.Bütün bu yaşananların ardından Remziye Korkmaz kendini hayır işlerine adamıştır.En çok önem verdiği şeyde eğitimdi.Bu yüzden ilk olarak 1976 yılında annesinin yaptığı Melek Üner ilköğretim okulunu geliştirmek için çaba göstermiş,1983 yılında da okulun bahçesine ek bir bina yaptırarak Sabri Üner kütüphanesini hizmete açmıştır.

1984 yılında Hüseyin Korkmaz ilköğretim okulunu ,1992 yılında Ergün Korkmaz Endüstri Meslek Lisesini,1994 yılında da İhsan Korkmaz Kız meslek Lisesini yaptırmış ve Hayrabolu ilçesine kazandırmıştır.

Bütün bunların yanında ilçemizdeki tüm okullara her türlü desteği vermiş olan Remziye Korkmaz 1995 yılında adını verdiği Remziye Korkmaz Eğitim Vakfını kurmuş kendinden sonra adı ile eğitime destek olmaya ve yaptırdığı okulları korumaya devam etmektedir.İlçemiz tarafından kendisine Mektep Ana ismi verilmiştir.

REMZİYE KORKMAZ EĞİTİM VAKFI

Vakfımız 1995 yılında Remziye Korkmaz hanımefendinin verdiği kuruluş sermayesi ile Hayrabolu Asliye Hukuk Mahkemesinin 1935/308 esas ve 1995/255 karar no su ile kurulmuş olup 18 Ekim 1995 Tarih ve 22437 sicil no su ile Resmi Gazetede yayınlanarak tescil edilmiştir.

Kuruluş amacı Remziye Korkmaz hanım efendinin ilçemizde kurucusu olduğu Melek Üner ilköğretim okulu,Hüseyin Korkmaz ilköğretim okulu,Ergün Korkmaz Endüstri Meslek lisesi ve ,İhsan korkmaz Kız Meslek lisesi ve bu okullarda eğitim gören öğrencilerin eğitim gereksinimlerini karşılanması gerekli araçların temini ve satın alınması için düzenli olarak maddi destek sağlanmaktadır.Ayrıca ilçemizdeki diğer eğitim kurumlarına da gerektiğinde ihtiyaçları doğrultusunda yardımlarda bulunmaktadır.

Remziye Korkmaz Eğitim Vakfı bugüne değin 50 ve yakın yüksek öğrenimlerini yapan öğrenciye eğitim bursu vermiş olup halen üniversite okuyan 17 öğrenciye eğitim yardımı yapmaktadır.Bunun dışında da okullarınızda okuyan yada ilçemizdeki diğer eğitim kurumlarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere de  gerektiğinde imkanları ölçüsünde yardımlarda bulunmaktadır.